Intervju med Åsa Ingrosso om Inner Goddess

Intervju med Åsa Ingrosso om Inner Goddess

Vart fick du inspirationen till kollektionen?

Det här med starka kvinnor ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Så många där ute som inte känner och vet att dom kan klara allt dem vill. Jag älskar verkligen när mina medsystrar tar plats och står upp för sig själva.. och andra. Men! Är man stark så måste man vara snäll och tänka på att allt man gör måste man göra med kärlek. Var gärna en plog men kör inte över någon i din väg. Sen har jag alltid älskat stora maffiga smycken som syns och tar plats. Tyvärr är dem svåra att bära. Så jag tänkte en mittemellan kollektion som både är järv och distinkt utan att ta fokus ifrån den som bär det.

Vad har varit roligast i designprocessen?

Nu.. precis där vi är nu. När allt är klart, denna kollektionen tog ändå nästan ett år att färdigställa. Som med all produktion så är det ett otroligt hårt jobb innan man har produkten i handen. Man ändrar, byter, överger och byter igen. Jag är extremt petig med detaljer och att det ska vara så perfekt det kan bli. Att stå här nu och veta att dessa smycken nu kommer flytta hem till någon magisk kvinna. En mamma som får en hyllning för att hon är stark, en fru för att hon alltid stått vid någons sida. Eller någon som bara vill påminna sig själv om att hon klarar allt. Jag kan nästan börja gråta för jag blir så rörd. Dessa smycken betyder mer för mig än att det bara är ett smycke. Det är tänkt att skapa både styrka, band och minnen.

Välj dina tre favoriter från kollektionen och motivera varför?

Det här är extremt svårt för alla är verkligen favoriter. Men nu när jag burit provkollektionen så växte BRAVE på mig jättestark. Jag bor i mina Brave örhängen. Kvinnan på amulletten är ritad för hand och jag hade en tanke om att hon är den som bär smycket. Ett sätt att hämta styrka. Faktiskt så är det så för mig. Jag använder även den ringen ofta och när jag ser ”henne” på amuletten minns jag hur jag kom hit. Sen dör jag för Power. Den där stora stenen är ren kärlek för min lite mer glittriga sida. Jag gillar den raka, moderna metallen mot det lyxigt glittriga. Det långa Power halsbandet som glittrar till i urringningen när du rör dig. Såå fint! Ja och det grova armbandet såklart. Det tillsammans med ett av dem tunna. Sa jag fler än tre nu? Haha..

Vilka av smyckena hade du använt till en dejt-night?

Vilken rolig fråga. Jag hade ju direkt velat visa att jag är stark, skör och mjuk på samma gång så jag säger nog BRAVE. Lite bohemiskt cool men ändå modern. Örhängen och det feta armbandet.

Hur känns det att ha släppt en egen smyckeskollekton?

Fantastiskt roligt. Jag gjorde egna smycken för en massa år sen men pga jag brände ut mig la jag ner allt skapande för en tid. Det känns underbart att nu över 15 år senare få g

öra smycken igen. Jag är väldigt stolt över denna kollektionen. 

Är du en guld eller silver människa?

I många år använde jag enbart silver, senare enbart guld. Nu blandar jag lite faktiskt. Vilket jag tycker att man absolut kan göra. Men om jag ser till min hudton så passar jag nog bäst i guld. Dock älskar jag att silverfärgen på dessa smycken mer ser ut som vitt guld än silver.

Tillbaka till blogg