Intervju med Cherrie

MOCKBERG X CHERRIE

Allt Cherrie gör kommer från hjärtat. Oavsett om det är att stå på en scen och sjunga framför tusentals fans, vara med i Så mycket bättre eller designa smycken. I den här intervjun berättar hon om tankarna och syftet bakom kollektionen som hon tillägnar sina medsystrar.

Vart fick du inspirationen till kollektionen? 

Den här kollektionen representerar systerskapet i gemenskap, det eviga feminina från The motherland. Det som tillsammans har inspirerat mig till att bli den kvinna jag är idag. Jag kommer ifrån en lång rad av starka afrikanska kvinnor, som ofta kämpat för sitt och sina medsystrar. Det var viktigt att det förmedlades inte bara i kollektionen men också i detaljerna runt omkring. Det är därför det är jag och min lillasyster som frontar bilderna. Det handlar om styrka och sårbarhet. Att veta vem man är och att stå för det stolt tillsammans med andra kvinnor som relaterar till det vi försöker förmedlar. Och att vi gör det tillsammans med grundaren av Mockberg som också har samma värdegrunder.

Min stylist, som även är min Creative Director Jawhanna Berglund har varit med och designat kollektionen. Framförallt så handlar det som systerskap och gemenskapen i det eviga feminina “womanhood and the motherland” och det är därför det också är inspirerat av min härkomst. Vi har till exempel en serie i kollektionen som heter ALKEBU-LAN Serien som är originalnamnet för Afrika. Jag har även döpt en del av smyckena efter till exempel min bästa vän, samt efter låtar jag har skrivit.

Hur kom du på namnen till alla smycken?

Överlag är det känslan/tonen på kollektionen som har bestämt namnvalen. Det är tillexempel en ring, ett par örhängen och ett armband som har Afrikas original namn vilket är fett. Sen så har vi en del smycken som min stylist/creative director har fått bestämma. Hon är också en svart kvinna men med helt annan bakgrund. Tillsammans utgick ifrån hur smyckena såg ut, vi tittade i gamla Afrikanska skrifter/ konst och knöt ihop det med systerskapet och vad jag har gjort i min karriär hittills med namn som Araweelo, Nag-Nool, Sherihan osv.

 Hur känns det att lansera egen smyckeskollektion?

Att lansera en egen smyckeskollektion är mäktigt. Jag är stolt att jag har lyckats krossa många glastak inom musiken. Vilket är dubbelt så svårt om du är en kvinna och ännu svårare om du är en svart kvinna. Att kunna göra det tillsammans med varumärken som man tror på och som man respekterar är mäktigt, och vid det här laget har det blivit extremt viktigt för mig att kunna göra det tillsammans med tjejer som har liknande bakgrund och värderingar. Att vi tillsammans på så sätt kan inspirera och stärka varandra. Det är som att släppa ett album men på ett annat sätt, och jag älskar känslan att ha något nytt att jobba med som jag också vet har ett genuint syfte. Sen känner jag mig dessutom ärad att få göra det!

Om du måste välja tre favoriter från kollektionen, vilka skulle de va?

Mhm.. Jag tror ALKEBU-LAN ringen, ALKEBU-LAN armbandet samt Sherihan ringen som har min symbol i sig. Jag älskar även Iman Chooker som är väldigt speciell. Så det är lite svårt att välja

Några sista ord om samabetet?

Jag hoppas ju verkligen att mitt samarbete med Mockberg är långvarigt och att vi kan göra fler kollektioner tillsammans. Jag längtar tills alla får se vad vi har jobbat på.

Tillbaka till blogg