Idén om Mockberg började ta form 2014 när Elvira , vår grundare, letade efter en klassisk och feminin klocka till sig själv - men utan framgång. Efter att ha letat online och i flera olika butiker bestämde hon sig för att hon istället behövde skapa det hon tyckte var den perfekta tidlösa klockan för en kvinna. 

Mockbergs klockor är handgjorda med exklusiva material och en klassisk design. Designen är speciellt framtagen för att lätt kunna vila på din handled och bandet på klockan är fäst högt upp på klockan som är något rundad undertill. Detta ger en känsla av att klockan svävar på din handled och skapar även ett tredimensionellt intryck samt tar bort friktionen av bandet mot din handled. För Mockberg är detaljerna viktigt och vi har lagt en stor vikt på dem.

Namnet Mockberg är inspirerat av ett litet berg vid sjön Siljan som ligger i mitten på Sverige i en stad som heter Dalarna. Dalarna är en stad som länge har varit ett hem för smyckestillverkning i Sverige och ett svensk arv som vi inspireras av i vår design. Att skapa tidlösa smycken som håller genom flera generationer.